KESÄTYÖPÖRSSI

Kuten lehdistä olette huomanneet, Sahateollisuusmiesten Yhdistys on pyrkinyt herättelemään päättäjiä, koulutuksen järjestäjiä ja yrityksiä koulutusasioissa. Alan koulutustilanne on huono ja kaikkiin tehtäviin ei enää löydy päteviä hakijoita. Jotta asiat eivät jää vain puheiden asteelle, on tulevan vuoden aikana alkamassa muutamia toimenpiteitä sahateollisuuden tunnettuuden, vetovoiman ja koulutukseen suuntautumisen parantamiseksi.

Ensimmäisenä toimenpiteenä toteutetaan kesätyöpörssi, jossa pyritään hankkimaan alaa opiskeleville ja sahateollisuudesta kiinnostuneille kesätyöpaikka kesäksi 2018.

Olemme käyneet keskusteluja alan opiskelijoiden kanssa ja sen perusteella pyydämme yrityksiltä tietoja mahdollisista kesätyöpaikoista.

Lähettäkää meille ilmoitus tai vapaamuotoiset tiedot työpaikoista toimipisteissänne.

 • lyhyt yritysesittely + logo
 • tiedot tarjottavista työtehtävistä koulutustason mukaan
  • Keskusteluissa opiskelijat ovat sanoneet, että haluavat tietää etukäteen tarkemmin työtehtävistä.
  • haalariharjoittelu (sahatyöt, höyläämöt, kuivaamonhoitaja, aputyöt yms).
  • vaativammat ammattityöt pidemmällä oleville opiskelijoille (työnjohtajan tuuraus, vientiassistentti yms.)
  • vaadittava ikä ja muut vaatimukset
 • miten paikkakunnalta on saatavilla asunto kesätyön ajaksi ja voitteko avustaa sen hankkimisessa
 • tarvitseeko käytössä olla oma auto liikkumiseen

Pyydämme tietoja tarjottavista paikoista mahdollisimman pikaisesti, viimeistään joulukuun puoleen väliin mennessä. Työpaikat laitetaan nähtäville yhdistyksen nettisivuille ja ne välitetään koulujen yhdyshenkilöille, voimme myös linkittää tiedon teidän työnhakusivuillenne ilmoituksesta. Mukana tulevat olemaan ainakin Helsingin Yliopiston Metsätalo, Aalto Yliopiston Puumekanistikerho, LUT ja ehkä tärkeimpänä Lahden AMK. Perusasteen koulujen mukanaolosta ei ole vielä sovittu. Kesätöistä järjestetään kontaktipäivä LAMK:ssa helmikuussa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Ensi kevään aikana mukaan tulevat toimenpiteistä ainakin Saha Trainee ja LAMK:n ”Puukaupallinen linja”. Niistä tarkemmin ensi vuoden alussa.

Lisätietoja:
Tommi Sneck, puheenjohtaja, stmy.fi, puh. 040 5498218, tommi.sneck [ät] koskisen.com  

Kirje word-muodossa